Meteora se afla in partea de nord vest a Campiei Tesaliei si aici se gasesc 24 de manastiri, unele aflate in ruina, iar altele inca intacte. Dintre manastirile care sunt functionale am vizitat Marele Meteor. Fondatorul acestei manastiri a fost Sfintul Atanasie Meteoritul, venit aici din Muntele Athos. El a intemeiat pe aceasta stanca o mica sihastrie pe care o transforma in 1344 intr-o lavra.
O alta manastire la fel de frumoasa este manastirea Varlaam, numele ei vine de la Cuviosul Varlaam, care a sihastrit singur pe virful acestei stanci, unde in prezent este construita manastirea, in jurul anului 1350.
Manastirea Marele Meteor
Manastirea Marele Meteor
Manastirea Marele Meteor
intrare intr-o chilie
clopotul de la Manastirea Marele Meteor
pisicile traiesc in liniste la manastire
Manastirea Varlaam
Constructie de la Manastirea Marele Meteor
Biserica de la Manastirea Marele Meteor
Manastirea Varlaam
Manastirea Varlaam
Manastirea Varlaam
frumoase imagini...ultima e impresionanta!
RăspundețiȘtergeremultumesc ADA. Din pacate am ajuns destul de tarziu in aceste locuri, iar soarele era prea puternic, asa ca fotografiile nu sunt de reusite pe cat mi-as fi dorit
RăspundețiȘtergereSuperbe imagini..
RăspundețiȘtergerele am si eu,mi-ar fi plăcut
să le văd de aproape!
O zi excelentă!
Sunt uimitoare aceste locuri incarcate de credinta si istorie.
RăspundețiȘtergereMultumesc Elena, o zi excelenta si tie
RăspundețiȘtergereCristi pe mine m-au fascinat, as vrea sa ma mai duc pe acolo cat de curand
RăspundețiȘtergerewow impresionant
RăspundețiȘtergeresunt coplesitoare imaginile...si unghiul din care ai fotografiat...se vede ca esti profesionist:)
RăspundețiȘtergeream vizitat Meteora si am si fotografiat-o....dar fotografiile mele nu se compara cu ale tale...le-am postat intr-o "?Miercure fara cuvinte" in caz ca vrei sa le vezi...
m-a impresionat teribil manastirea crescuta din stanca ca si chiliile sapte la randul lor in stanca....
multumesc sophie
RăspundețiȘtergerepandhora multumesc, o sa ma uit si la fotografiile tale
RăspundețiȘtergereNiste locuri ca de fiecare data minunate.
RăspundețiȘtergereAm descoperit aceasta pagina in cautarea fara speranta unui "Mircea" si a unei "Elena" din romania (intentionat cu litera mica), care si-au scris dragostea pe lemnul sfantit al uneia dintre icoanele din manastirea Varlaam, unica prin vechime, loc de dispunere, cat si insemnatate fata de credinta crestin ortodoxa. Si vazand aceasta vrednica isprava, mi-a parut rau pentru ca Nagasaki si Hiroshima nu au fost orase romanesti.
RăspundețiȘtergere@anonim, sunt prea multi Mircea si prea multe Elena in aceasta tara ca sa ii gasesti pe google pe cei care ii cauti. Depre zgariatul peretilor, ce pot sa spun, nu ma mira, acelasi lucru l-am vazut si eu la manastirea Moldovita pe pictura exterioara si am avut acelasi sentiment de indignare ca si tine.
RăspundețiȘtergere